כאשר אישה בהריון מגיעה לרופא ומקבלת טיפול היא מצפה שיעניקו לה טיפול רציני, מסור ומקצועי. אך לצערנו, ישנן מקרים רבים שמעידים על רשלנות רפואית ורעלת הריון בטיפול בהריון ובלידה. למעשה, כ- 30 אחוז מתביעות הרשלנות הרפואית בישראל מוגשות עקב מחדל שאירע במשך ההיריון או הלידה. אחד ממקרי הרשלנות הנפוצים ביותר הוא רשלנות רפואית בטיפול במחלת רעלת הריון.
במאמר זה תוכלו לקבל מידע שיבאר לכם מהי רעלת הריון, מתי הרופא מתרשל בטיפול בה וכיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית במקרה זה.
מהי רשלנות רפואית ורעלת הריון?
רעלת הריון זו מחלה נדירה שמופיעה בחמישה עד שמונה אחוזים מההריונות בארץ. למחלה זו שני תסמינים שניתן לגלות בקלות: לחץ דם גבוה וחלבון שמופיע בשתן. בנוסף, לעיתים סימנים כגון: בצקות, עלייה מהירה במשקל, הפרעות בראייה, כאבי ראש חזקים או כאבים ברום הבטן, עשויים להיות תסמינים של רעלת הריון.
כאשר לא מאבחנים רעלת הריון בזמן, או שלא מטפלים במחלה זו כראוי, המצב של האישה עלול להידרדר ולהביא לפגיעה בעובר או בה. למעשה, רעלת הריון היא הסיבה השכיחה ביותר לתמותה אימהית.
רופאים המטפלים באישה בהריון צריכים להיות ערניים ופתוחים לאפשרות של רעלת ולשים לב לתסמינים שמופיעים אצל האישה. כמו כן, הרופאים צריכים לחשוד במיוחד ולערוך מעקב קפדני אחרי נשים בקבוצת סיכון להתפתחות של רעלת הריון.
עילות להגשת תביעה
- איחור באבחון המחלה: איחור באבחון רעלת הריון עלול לגרום להידרדרות של מצב האם והעובר בבטנה. לכן, כאשר רופא לא מאבחן רעלת הריון או לחלופין מאחר באבחונה למרות שמופיעים אצל ההרה תסמינים שמרמזים על כך, ניתן לתבוע אותו על רשלנות רפואית ורעלת הריון.
- מתן טיפול לקוי: ניתן להאשים רופא ברשלנות כאשר הוא לא מעניק לאישה ההרה טיפול הולם לאחר אבחון רעלת הריון. הטיפול משתנה בין כל אישה ואישה אך בדרך כלל כולל: מנוחה במיטה, בדיקות לחץ דם ועוד. במקרים מסוימים יש צורך באשפוז ההרה בבית החולים תוך שעורכים לה בדיקות שתן ולחץ דם יומיות ולעיתים אף מעניקים לה מגנזיום שמונע החמרה של הרעלת.
- מעקב רשלני אחר הרה בקבוצת סיכון: ישנן נשים הנמצאות בקבוצת סיכון להתפתחות של רעלת הריון לרבות: נשים מתחת לגיל 18 או מעל גיל 40, נשים עם משקל עודף, הריון ראשון, הריון עם מספר עוברים, נשים עם היסטוריה משפחתית של רעלת הריון. כאשר רופא שומע על אחד מהתסמינים הללו עליו לערוך מעקב קפדני אחר ההרה. ניתן לתבוע רופא על רשלנות כאשר הוא יודע שהאישה נמצאת בקבוצת סיכון, מתעלם מעובדה זו וכתוצאה מכך מעורר נזקים לאישה או לעובר.
אילו נזקים רשלנות רפואית ורעלת הריון עלולה לגרום?
רשלנות הנוגעת לרעלת הריון עלולה לגרום להיפרדות שליה, מחסור חמצן בעובר, לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך, התקפי פרכוסים ועוד.
מדוע מדובר בתביעות מורכבות?
כאשר מגישים תביעות רשלנות רפואית ורעלת הריון, הנתבעים בדרך כלל משקיעים את כל המאמצים על מנת להפריך את הטענות של התובעים ואת הקשר הסיבתי שהם מציגים. לפיכך, חשוב להיעזר בעורכי דין מקצועיים בעלי ניסיון בתחום. אונגר שויגמן משרד עורכי דין ישקיעו את כל המאמצים ולא יבחלו באמצעים על מנת לסייע לכם לקבל את הפיצוי הגבוה ביותר עבורכם.
למשרד יש ידע וניסיון רב בתחום הרשלנות הרפואית שמאפשר לו לפעול בצורה יעילה ולהילחם עבור לקוחותיו עד קבלת פיצוי מתאים. בנוסף, למשרד יש קשרים עם מומחים מקצועיים בארץ ובחו”ל שיעניקו לכם חוות דעת משפטיות שיסייעו לכם להוכיח את טענותיכם בבית המשפט.