נזקי גוף

תביעות נזקי גוף אינן תביעות נפוצות במיוחד משום שאזרחים רבים שנפגעים מעדיפים להימנע מלעבור את הליך זה הכרוך בהשקעת מאמצים רבים. אך לתביעות אלו יש חשיבות רבה ולמרות שהן אינן יכולות לבטל את הפגיעה בזכותן הנפגע יכול לעשות צדק, לבצע תיקון מסוים ולמנוע מצב של הפסדים כלכליים רבים מהתאונה.

במאמר זה תוכלו לקבל מידע ופירוט רחב על תביעות נזקי גוף, על התנאים לקבלת פיצוי ועל חשיבות התפקיד של עורכי הדין בתביעות מסוג זה.

מהם נזקי גוף?

הגדרת המונח הינה רחבה למדי, שכן תביעות בגין נזקי גוף יכולות להיות מגוונות במיוחד. למעשה, כמעט כל תאונה אשר גורמת לפגיעה או לפציעה נכללת תחת הקטגוריה "נזקי גוף", בין אם התרחשה במקום ציבורי, במקום פרטי, בחוף הים, בבריכה, במועדון, על המדרכה או אפילו בתוך בית מגורים.

בנוסף, נזקים יכולים להתבטא כפציעות פיזיות כמו שברים, פריצת דיסק, כוויות ועוד. כמחלה, למשל במקרה של אבחון לקוי או הולדת יילוד עם מום. וכפגיעה נפשית אשר יכולה להתבטא במגוון רחב מאוד של מחלות ותסמונות רפואיות כשהמוכרת ביותר הינה פוסט טראומה. 

נזקי גוף עשויים להתרחש גם בסוגים שונים של תאונות, לדוגמה: מנפילה בדרך בשל מדרכה פגומה, תאונת עבודה, תאונת דרכים ואף רשלנות רפואית.

לסיכום – נזקי גוף מוגדרים בתור כל פגיעה שנגרמה לאדם בגוף או בנפש וגורמת לו למגבלה במהלך חייו התקין. למרות זאת, הסטטיסטיקה מעידה כי למרות השכיחות במקרים של פגיעה בגוף, כמות התביעות בגין נזקי גוף הינן נמוכות מאוד. הדבר יכול להעיד על חוסר ידע בנושא מצד הציבור או חשש בהתעסקות הרבה שנדרשת. אם כך, מהם נזקי גוף? את מי ניתן לתבוע במקרה של פגיעה? ומדוע אסור לוותר על עורך דין בתהליך?

חשוב להבין – כאשר אדם נפגע ונפצע כתוצאה מרשלנות, הוא יכול להגיש תביעה נגד הגוף שהתרשל ולקבל פיצויים בהתאם לרמת ההפסד שלו מהפגיעה.

המשמעות של תביעת נזקי גוף

תביעות נזקי גוף הינן רחבות ומשתנות בהתאם לסוג המקרה. בחלק מהמקרים נדרש להוכיח כי הגורם האחראי התרשל וכתוצאה מרשלנות זו נגרם הנזק. במקרים אחרים אין כל צורך בהוכחת אשמה וישנה זכות לתבוע פיצויים על עצם הפגיעה עצמה. 

לתביעות נזקי גוף יש 2 מטרות עיקריות, הראשונה וכנראה הברורה לכולם הינה לספק לנפגע ולמשפחתו יציבות כלכלית מסוימת אשר בדרך כלל מתערערת בשל פציעה משמעותית ופגיעה ביכולת התפקוד וההשתכרות של הנפגע. לעיתים קרובות גם הטיפול הרפואי הינו יקר מאוד ולכן הפיצוי מאפשר למשפחה לא להיכנס לחובות כלכליים. 

המטרה השנייה של חלק מתביעות הנזיקין הינה לגרום לגוף שהתרשל בתפקידו לשלם מחיר כלכלי על הטעויות שעשה. כשהמטרה הינה למנוע הישנות של מקרים אלו. דוגמאות קלאסיות למקרים מהסוג:

  1. מעסיק שאינו שומר על בטיחות עובדיו – בשנים האחרונות כמות תאונות העבודה ובעיקר בענף הבנייה עלו משמעותית. תביעה של המעסיק עשויה לגרום לו לשנות את דרכיו ולהפעיל משנה זהירות, דבר שיכול למנוע את התאונה הבא.
  2. פגמים בתשתיות העירוניות – כמה פעמים יצא לכם לעבור ליד בור בכביש או במדרכה ולחשוב שמישהו עוד עשוי להיפצע ואף להיהרג. גם במקרים אלו, תביעה כנגד העירייה עשויה להוביל לתיקון של הפגם ואולי אף של פגמים נוספים.

מה נדרש להוכיח בכדי לקבל פיצוי בגין נזקי גוף?

כפי שציינו, כל תביעת נזיקין הינה שונה ותלויה בנסיבות האירוע עצמו ובסוג המקרה שהתרחש. אך, באופן כללי ניתן לחלק את הדברים שיש להוכיח ל-3 קבוצות. הראשונה שמשותפת לכל מקרה ולא ניתן להגיש תביעה בלעדיה הינה הוכחת נזק. השנייה הינה הוכחה של רשלנות והחלק השלישי שנדרש להציג הינו הוכחת קשר ישיר בין התאונה או הרשלנות לבין הנזק שנגרם.

הוכחת נזק

רבים יחשבו כי הוכחת הנזק הינה דבר פשוט מאוד, מראים בדיקות רפואיות והדבר מספיק. אך, חשוב להבין כי נדרש להוכיח לא רק את קיומו של הנזק אלא גם את ההשפעה שלו על חיי היום יום ועל יכולת ההשתכרות. נוסף לכך, כלל שהנזק המצטבר והמתמשך חמור יותר, כך גובה הפיצוי הצפוי הינו גבוה יותר. לכן, יש משמעות לדרך בה מציגים את הנזק, את הנתונים היבשים ואת דעות המומחים על הנושא.

הוכחת רשלנות

החלק השני שנדרש להוכיח הינו רשלנות. הוכחה זו נדרשת רק במקרים מסוימים, למשל במקרה של תביעה בגין רשלנות רפואית, תביעת חבות מעסיקים או תביעה של העירייה או בעל עסק על מפגע. בכל אחד מהמקרים הללו יידרש מכם להוכיח כי הגורם האחראי התרשל בהתנהלותו ופעל שלא בהתאם לתנאי הבטיחות והמקצועיות המינימליים הנדרשים לצורך ביצוע תפקידו.

קשר ישיר בין הרשלנות או התאונה לנזק

החלק השלישי שיש להוכיח הינו קשר ישיר. במידה והתביעה היא כנגד נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מהרשלנות או אחריות ישירה של אדם או מוסד, נדרש להוכיח כי הרשלנות עצמה היא זו שהובילה לנזקי הגוף. למשל אם קיבלתם אבחנה רפואית לא נכונה וטיפול לא נכון, נגרם לכם נזק והוקטנה היכולת שלכם להחלים מהמחלה.

במקרה בו לא הייתה רשלנות ואתם תובעים ביטוח, למשל במקרה של תאונות אישיות או תאונת דרכים. יהיה עליכם להוכיח כי נזקי הגוף נגרמו ישירות מהתאונה ולא מגורם אחד. לדוגמה אם לפני התאונה סבלתם מכאבי גב, יהיה קשה מאוד להוכיח כי כאבי הגב הכרוניים או פריצת דיסק שאתם סובלים ממנה נגרמו ישירות כתוצאה מהתאונה. לכן, יש חשיבות גדולה לדרך הצגת המידע.

נזקי גוף

באילו מקרים עשויי להיווצר נזקי גוף ומיהו הגורם אותו ניתן לתבוע?

ישנם מקרים רבים מאוד בהם ניתן להגיש תביעה על נזקי גוף, השלב הראשון והחשוב ביותר לצורך הגשת התביעה הינה מציאת הגורם האחראי או הגורם המבטח ולהפנות את התביעה אליו.

תאונת דרכים

לצערנו תאונות דרכים מתרחשות בכל יום, במקרים רבים התאונה אינה נגמרת בנזק לרכוש בלבד וישנו גם נזק משמעותי לגוף או לנפש. במקרים של תאונת דרכים ניתן לתבוע שני גורמים. הגורם הראשון הינו ביטוח החובה של הרכב האשם בתאונה. 

את ביטוח החובה ניתן לתבוע בכל מקרה של תאונת דרכים, בין אם אתם הנהג האשם, הולכי רגל, נוסעים ברכב הפוגע או ברכב הנפגע. בכמעט כל מקרה, הגשת תביעה לביטוח החובה והוכחת הנזק יעניקו לכם פיצויים על נזקי הגוף. 

נוסף לכך, ניתן לתבוע את הנהג האשם בתביעה אזרחית. תביעות מהסוג אינן נפוצות, בעיקר בשל העובדה שבית המשפט צפוי לקזז את הפיצוי שיפסוק מהפיצוי שהתקבל מביטוח החובה.

אפשרות נוסף לתביעה בתאונות דרכים הינה במקרים בהם היו נזקים לדרך אשר הובילו לתאונה. במקרים אלו ניתן להגיש תביעה כנגד העירייה או נתיבי איילון. 

תאונת עבודה

תאונות עבודה הן שם כללי למספר רחב מאוד של מקרים. תאונת עבודה יכולה להתרחש בשל החלקה על רצפה רטובה, תאונת דרכים בדרך לעבודה, נפילה מגובה או שאיפה של חומרים מסוכנים. על כן, במקרה של תאונת עבודה חשוב לחלק את המקרים לשניים, מקרים בהם למעסיק יש אחריות ומקרים בהם אין לו אחריות.

במקרה בו למעסיק יש אחריות על התאונה ובעצם התאונה התרחשה בשל רשלנות של המעסיק ניתן לתבוע אותו בגין חבות מעסיקים. מקרים אלו מתרחשים בעיקר כאשר המעסיק אינו דואג לבטיחות עובדיו, לא מציב שילוט מתאים, לא מעניק לו הדרכת בטיחות מספקת או אביזרי בטיחות נדרשים. במקרים אלו ולאחר הוכחת הרשלנות של המעסיק, ניתן לתבוע אותו תביעת חבות מעסיקים. 

במקרים בהם תאונת העבודה לא התרחשה בשל רשלנות של המעסיק, ניתן לתבוע ביטוח תאונות אישיות או ביטוח אובדן כושר עבודה. 

תאונה ביתית

תאונות שרבים אינם נותנים עליהן את הדעת הינן תאונות המתרחשות בבית. תאונות אלו יכולות להתרחש בשל רשלנות של בעל הבית (או שלכם), בשל רשלנות של בעל הדירה או ללא אשמה של אף גורם. במקרים אלו, לעיתים ניתן לתבוע את בעל הבית (אם הייתה רשלנות מצידו) או את ביטוח הדירה (במקרה ויש ביטוח צד ג'). 

תאונה בבית עסק

במקרה של תאונה בבית עסק פרטי, ניתן לתבוע את בעל העסק. במקרים אלו תדרשו להוכיח כי בעל העסק פעל ברשלנות אשר גרמה לפגיעה בכם. למשל אם לא הציבו שלט על רצפה רטובה.

תאונה במוסד לימודי

תאונות במוסד לימודי יכולות להתרחש בכל עת, במהלך השיעורים, בהפסקה, בפעילויות העשרה וגם בפעילויות מחוץ לכותלי המוסד הלימודי. במקרים אלו ניתן לתבוע את המוסד או את משרד החינוך, אך לשם כך נדרש להוכיח כי הפגיעה נגרמה כתוצאה מרשלנות המוסד. 

הדוגמה המפורסמת ביותר לתביעת נזקי גוף של מוסד לימודי ושל משרד החינוך הינה התביעה על רקע אסון נחל צפית שהתרחש בשנת 2018 וגרם למותם של 10 תלמידי המכינה הקדם-צבאית בני ציון.  

רשלנות רפואית

רבים יופתעו לדעת כי רשלנות רפואית הינה חלק מהמקרים בהם ניתן לתבוע בגין נזקי גוף. רשלנות רפואית הינה כל מקרה בו הצוות הרפואי לא פעל במינימום הבטיחות והמקצועיות הנדרשת, דבר שהוביל לטיפול או אבחון לקוי. כתוצאה מכך נגרמה פגיעה פיזית או נפשית של המטופל. ברשלנות רפואית ישנם גם מקרים בהם ניתן לתבוע על אובדן סיכויי החלמה, שזוהי פגיעה עתידית ותיאורטית.

במקרה של רשלנות רפואית ניתן לתבוע את הצוות הרפואי המטפל או את המוסד בו התנהל הטיפול. לדוגמה ניתן לתבוע את הרופא, אחים, מטפל פרא-רפואי, קופת החולים ועוד.

הקשר בין ביטוח תאונות אישיות ונזקי גוף

ביטוח תאונות אישיות הינו ביטוח פרטי שמכסה כל פגיעה שנגרמה כתוצאה מאירוע פתאומי וחד פעמי (תאונה). בפועל מדובר בביטוח שמאפשר לכם לתבוע בגין נזקי גוף שנגרמו לכם כאשר אין אחריות של גורם שלישי למקרה או כאשר יש קשר לגורם שלישי אך הוא לא פעל ברשלנות ולכן לא ניתן לתבוע אותו.

נפגעתי בתאונה, מה עלי לעשות?

אם נפגעתם בתאונה, אשר גרמה לנזק גופני או נפשי, אתם יכולים להתחיל לפעול לצורך הגשת תביעה בגין הנזק. ישנם מספר שלבים שעליכם לבצע.

פנייה לעורך דין נזקי גוף

השלב הראשון שעליכם לעשות הינו לפנות לעורך דין בתחום נזקי הגוף. עורך הדין יבחן את התיק שלכם וייעץ לכם האם יש לכם סיכוי לזכות בתביעה. במידה והחלטתם להגיש את התביעה עורך הדין יכווין אתכם למסמכים הדרושים ולבדיקות נוספות שמומלץ לעשות. 

תיעוד המצב הרפואי

 בשלב הבא תדרשו לאסוף את כל התיעוד הרפואי שקיים ברשותכם. התיעוד צריך להכיל מידע על הפגיעה שלכם ועל ההשפעה שלה על התפקוד שלכם. בתוך כך יש לאסוף תיעוד של ביקור אצל רופאים, טיפולים שניתנו, תרופות, תוצאות בדיקות וסיכומי אשפוז.

תיעוד התאונה או הרשלנות 

השלב השלישי הינו תיעוד הרשלנות או התאונה. יהיה עליכם להוכיח במסגרת התביעה כי הנזק נגרם בצורה ישירה מהתאונה או הרשלנות. לכן עליכם לתעד את כל המידע האפשרי בנוגע לתאונה או לרשלנות. צלמו את המקום, דברו עם עדים, תשמרו תיעוד של סיכומי ביקור עם הרופא (במקרה של רשלנות רפואית) וכו'.

פנייה למומחים

 אחת העדויות הנדרשות לצורך הוכחת נזקי גוף ורשלנות הינה עדות של מומחה בתחום הפגיעה שלכם. אותו מומחה יידרש לבדוק אתכם ולהעיד כי אכן הנזק שנגרם לכם הינו כתוצאה מהתאונה או הרשלנות. נוסף לכך, יהיה עליו להעיד כי אכן התקיימה רשלנות שגרמה לפגיעה הזו.

 ישנם סוגים שונים של מומחים שיכולים להידרש במקרה של נזקי גוף. בדרך כלל יהיה לכל הפחות מומחה רפואי אחד, אשר יהיה רופא מומחה בתחום בו נפגעתם. מומחים נוספים יכולים להיות בוחני דרך, במקרה של תאונות דרכים או מומחים לבטיחות בעבודה.

הגשת התביעה הרלוונטית 

השלב האחרון הינו הגשת התביעה בהתאם לזהות הנתבע. אם מדובר בביטוח, עליכם להגיש את התביעה לביטוח עצמו. אם מדובר על תביעה אזרחית כנגד גוף או אדם, תדרשו להגיש את התביעה לבית המשפט.

כיצד נקבע גובה הפיצוי?

גובה הפיצוי משתנה ממקרה למקרה ותלוי בעיקרו משלושה גורמים:

  1. הפסדים כספיים – נזקי גוף עשויים לגרום להפסדים כספיים בהווה ובעתיד. החל מפספוס של ימי עבודה בשל טיפול רפואי ועד לאובדן כושר עבודה. כלל שהפגיעה חריפה יותר, כך ההפסד הכלכלי יהיה גדול יותר והפיצוי בהתאם.
  2. הוצאות רפואיות וטיפוליות – לאחר פציעה אתם תדרשו במגוון רחב של טיפולים שחלקם אינם כלולים בסל התרופות של הקופה. הוצאות אלו נכללות בתוך השקלול לגובה הפיצוי. הוצאות רפואיות כוללות בתוכן: תרופות, טיפולים, טיפולים פרא-רפואיים, בדיקות אצל רופאים מומחים, ניתוחים ועוד. 
  3. סבל וכאב – אומנם קשה מאוד לעמוד את הסבל שאתם עוברים ואת המחיר שהוא שווה. אך, בתביעת נזקי גוף ניתן להכיל סעיף על סבל וכאב בין אם הם חולפים או קבועים. ככל שהכאבים והסבל רבים יותר, כך ניתן לתבוע סכום גבוה יותר.

משרד עורכי דין אונגר שויגמן – איתכם לאורך כל המאבק לצדק

משרד עורכי דין אונגר שויגמן פועלים איתכם לאורך כל התהליך, בליווי צמוד ואיכותי. עורכי הדין הינם בעלי ניסיון רחב בתחום נזקי הגוף והם רואים בכל תיק כמקרה ייחודי ואישי. הם פועלים בצורה מקצועית, מסורה ואישית עבור כל אחד מלקוחותיהם וזאת כדי להעניק להם את הפיצוי הגבוה ביותר שמגיע להם ולאפשר להם להשתקם בצורה טובה וללא דאגות אחרי התאונה.

התנאים לקבלת פיצוי

על מנת לזכות בפיצוי בגין תאונה יש להוכיח שלושה מרכיבים: קיומו של נזק שנגרם, קיומה של רשלנות אשר הביאה לפגיעה, וקיומו של קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק הגופני שנגרם. על מנת להוכיח את המרכיבים הללו, מומלץ להיעזר בחוות דעת של מומחה רפואי המוכיחה את קיומו של הנזק ושל הקשר בין הרשלנות להופעתו.

תביעת הגוף שהתרשל

במסגרת תביעה בגין נזקי גוף, ניתן לתבוע גופים ציבוריים, כגון עיריות ורשויות מקומיות, כמו גם גופים ממשלתיים כגון משרד הפנים האחראי על אכיפה והסדרת תקנות, וכן גופים פרטיים המפעילים אולמות אירועים, קייטנות, בתי ספר לספורט, אתרי בילוי ועוד. כל מקרה והגורם האחראי לו. אם נפגעתם, נפצעתם או נגרם לכם נזק בגלל רשלנות, על האחראים למחדל לפצות אתכם על מנת לסייע לכם בהתמודדות עם הפציעה והשלכותיה.

סוגי תביעות בגין נזקי גוף

קיימים סוגים רבים של תביעות נזקי גוף. להלן מספר דוגמאות למקרים נפוצים בהם נהוג להגיש תביעת נזקי גוף:

תביעת נזקי גוף בתאונת דרכים

בתביעות מסוג זה תובעים את ביטוח החובה של הנפגע או של הרכב שפגע בו (בהתאם לסוג התאונה). בתביעות מסוג זה לא עוסקים בנושאי האשמה והרשלנות.

תביעת נזקי גוף במוסד חינוכי

כאשר תלמיד נפגע במוסד חינוכי, ניתן לתבוע את פוליסת התאונות לתלמידים מטעם המדינה או לחלופין לתבוע את המוסד על רשלנותו.

תביעת נזקי גוף בחוף הים

כאשר אדם טובע או נפצע בחוף הים ניתן לתבוע את החברה המתחזקת את החוף ולהאשים על רשלנותה.

תביעת נזקי גוף בגין רשלנות ברחוב

אדם שהלך ברחוב ונפצע כתוצאה ממפגע ברחוב כגון רצפה משובשת, יכול לתבוע את העירייה או את הקבלן שביצע את העבודות במקום.

כיצד נקבע את גודל הפיצוי?

סכום הפיצויים של תביעות נזקי גוף משתנה בהתאם לתנאי הפגיעה ומורכב משלושה פרמטרים מרכזיים:

הפסדים כספיים מהתאונה

נזקי הגוף עלולים לעלות לנפגע בהפסדים כספיים שונים לרבות: אובדן כושר עבודה, פספוס ימי עבודה ועוד. את ההפסדים הכספיים שנגרמו בעבר ניתן לחשב בקלות ובמהירות, אך חישוב ההפסדים בעתיד מעט יותר מורכב ומתבסס בדרך כלל על הניסיון והידע של עורך הדין.

הוצאות

לאחר הפציעה, התובע נדרש לשלם על מגוון טיפולים הכרחיים על מנת לטפל בנזקי הגוף לרבות: הזמנת אמבולנס, קניית תרופות, מימון טיפולים רפואיים וכדומה.

סבל

פיצוי בגין סבל בדרך כלל נע בין מאות לעשרות אלפי שקלים בהתאם לחומרת המקרה ולרמת הסבל שנגרם לנפגע. ניתן לדרוש פיצויים בגין הסבל גם כאשר מדובר בסבל חולף.

הקפידו לתעד

על מנת להגיש תביעת נזקי גוף, חשוב לתעד את הפגיעה ואת הנזקים שהיא עוררה ולשמור את כל המסמכים הרלוונטיים. התיעוד יקל עליכם בתביעה ויעניק בסיס לטענותיכם. כמו כן, התיעוד יסייע גם במקרה שלא תדרשו פיצויים ויאפשר לכם לקבל אישורים חיוניים מהמשטרה, מקופות החולים, או מביטוח לאומי.

אל תתמהמהו

על תביעות נזקי גוף חלה תקופת ההתיישנות ולכן חשוב להגיש אותן כמה שיותר קרוב לזמן הפגיעה. אם נפגעתם ואתם מעוניינים לקבל פיצויים, אל תתמהמהו, פנו לעורך דין מוסמך ומקצועי והגישו תביעה נגד הגוף שהתרשל.

נאבקים אתכם ובשבילכם

תביעות נזיקין הן לרוב תביעות מורכבות, במסגרתן צד אחד מנסה להוכיח את הנזק שנגרם לו ואת אשמת הצד השני, בעוד הצד השני מנסה להוכיח בדיוק את ההיפך ולא בוחל באמצעים למזער את אחריותו ואף להתנער ממנה כליל, על מנת להימנע ככל הניתן מתשלום פיצויים. הוכחת הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק עלולה להיות מורכבת מאוד משום שברוב המקרים הגוף הנתבע יעשה כל שביכולתו וישקיע מאמצים רבים להפריך את קשר זה.

לפיכך, חשוב להיעזר בתביעות אלו במשרד עורכי דין מקצועי ומנוסה בתחומו שישקיע את כל המאמצים והמשאבים ויפעל בנחישות חסרת פשרות על מנת להשיג לניזוק את הפיצויים שמגיעים לו.

אונגר שויגמן משרד עורכי דין עומד לצד הנפגעים, מעניק להם ליווי מקצועי, מסור ואישי, ומבטיח כי אלה יקבלו את הפיצוי המרבי בנסיבות העניין, תוך ייצוג משפטי מקצועי, נחוש וחסר-פשרות. למשרד ניסיון רב בתביעות נזקי גוף, אותן הוא מנהל ביסודיות, תוך ירידה לפרטיו של כל מקרה ומקרה והקפדה לחשוב קדימה על מנת לצפות את כל התרחישים האפשריים. כל זאת על מנת להבטיח זכיה בפיצוי משמעותי, כולל ומקיף בגין הפגיעה.

הבסיס להצלחה בתביעת נזקי הגוף וקבלת פיצוי כספי ראוי היא הוכחת קיום הקשר העובדתי בין התרשלות מצד הנתבעים לבין הנזקים שספג התובע. לכן כדי שניתן יהיה להגיש תביעת נזיקין בגין נזקי גוף, יש צורך לרכז את כלל המסמכים הרפואיים הנוגעים לטיפול לו נדרש הניזוק בעקבות האירוע שבו נפגע ולהעלות על הכתב את השתלשלות האירועים כולה. זאת בנוסף לאיסוף אסמכתאות רלוונטיות ותיעוד מזירת ההתרחשות. בכלל הנושאים הללו יכול לסייע עורך דין נזיקין, המתמחה בתביעות נזקי גוף, ולכן רצוי בראש ובראשונה לפנות לאיש מקצוע מנוסה המספק ייצוג משפטי בתיקים כאלו.

כאשר מגישים תביעת נזקי גוף, יש להוכיח שקיים קשר סיבתי ישיר בין אירוע מסוים לבין הפגיעות שמהן סובל התובע, כמו גם את אשמתו של הנתבע בנסיבות שהובילו לפגיעה בניזוק.

כדי שניתן יהיה להשיג את מקסימום הפיצוי הכספי האפשרי בתביעת נזקי גוף, מומלץ ביותר להסתייע בשירותיו הטובים של עו"ד עם התמחות בדיני נזיקין וניסיון עשיר בהגשת תביעות נזקי גוף. עו"ד מנוסה בתביעות אלו יהיה לרוב מלווה ביועצים מומחים בתחומים רפואיים שונים, שיוכלו לחזק את טענות התביעה ולשפר את הסיכוי לקבלת סכומים משמעותיים במסגרתה.

שכר הטרחה נקבע בהתאם לדרוש לכם מעורך הדין. אם ברצונכם לקבל פגישת ייעוץ בלבד, הדבר יעלה כמה מאות עד אלפי שקלים. במקרה של לליווי מלא של התהליך שכר הטרחה נקבע כאחוז מגובה הפיצוי והוא עשוי להיות בין 8% ל-20% תלוי בתיק ובעורך הדין. לשיחת ייעוץ עם עורך דין נזקי גוף, לחצו כאן

באופן עקרוני ישנם גורמים רבים שניתן לתבוע בהקשר לנזקי גוף וזאת בהתאם למקרה הספציפי. גורמים אלו יכולים להיות גורמי רפואה שונים, אנשי מוסד חינוכי, עירייה, מעסיק וביטוחים פרטיים.

גובה הפיצוי משתנה ממקרה למקרה ותלוי בגורמים רבים, כמו גובה ההוצאות הרפואיות שנדרשו, ההפסד הכספי שנגרם ורמות הסבל והכאב שנגרמו לתובע.

הסכנות הבריאותיות הכרוכות בבדיקת מי שפיר הן תסחיף מי שפיר, זיהום רחמי, הפלה, לידה מוקדמת ופגיעה בעובר. הסכנה הפסיכולוגית הכרוכה בבדיקת מי שפיר הן תוצאות בדיקה לא משמעיות שמקשות על ההרה בהחלטתה האם להמשיך בהיריון כמתוכנן או שמא עדיף להפיל את העובר מפאת מחלה גנטית קשה או מקרים של עובר עם תסמונת דאון.

את בדיקת מי השפיר מבצעים אך ורק לבקשת רופא מוסמך בזיהוי מחלות או זיהומים גנטיים בשבוע ה-16 להיריון.

בדיקת מי השפיר מבוצעת על ידי גורם מוסמך בבית חולים, מהלך הבדיקה כולל חיטוי בטן ההרה והחדרת מחט דקה בזהירות אל שק השפיר על מנת לשאוב מי שפיר בכמות מספקת תוך זהירות רבה על ההרה והעובר.

רשלנות רפואית מוגדרת בחוק כמעשה הגורם נזק משמעותי למטופל בעת הליך רפואי. החוק מגדיר רשלנות רפואית ב-4 דרכים, גרימת נזק בעקבות מעשה אקטיבי, גרימת נזק בעקבות מעשה שלא נעשה על מנת להגן על המטופל, חוסר נקיטה בזהירות הנדרשת בעת ביצוע הבדיקה וגרימת נזק מתוך חוסר מיומנות מקצועית.

תוכן עניינים

משרד עורכי דין אונגר שויגמן

משרד עורכי דין אונגר שויגמן

אונגר שויגמן, משרד עורכי דין בהנהלתם של עורך דין אדיר שויגמן ועורכת דין אנה אונגר הינו משרד בעל ניסיון עתיר שנים בתחומי הרשלנות הרפואית ונזקי הגוף ועוסק בדיני נזיקין, טיפול בתביעות תאונות דרכים ותאונות עבודה, ניהול תביעות כנגד חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון.
פנו אלינו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ ונסייע גם לכם להשיג את הצדק המגיע לכם.

אולי יעניין אתכם גם..
עורך דין נזקי גוף
עורך דין נזקי גוף

תחום נזקי הגוף הינו תחום רחב היקף ומורכב ונוגע בסוגיות משפטיות כגון, תאונות דרכים, נזקי גוף בעקבות תאונת עבודה ועוד.

קרא עוד »
רשלנות רפואית הגדלת חזה
רשלנות רפואית הגדלת חזה

הגדלת חזה היא בין הפרוצדורות הניתוחיות היותר מבוקשות בקרב נשים. זהו ניתוח קוסמטי במהותו, שבמסגרתו מתבצעת הגדלה של מידת החזה

קרא עוד »
תביעות נזקי גוף
תביעות נזקי גוף

כאשר לאדם נגרמים נזקי גוף, הדבר עשוי לזכותו על פי החוק בישראל בזכויות שונות. על כן, במידה ונפגעתם בגופכם, מומלץ

קרא עוד »
עורך דין נכות כללית
עורך דין נכות כללית

המוסד לביטוח לאומי מכיר במצבים שבהם אדם מנוע מלעבוד בעבודתו כשכיר או כעצמאי, או שכושר העבודה שלו פחת באופן ניכר

קרא עוד »
לייעוץ עם עו"ד השאירו פרטים!
אונגר שויגמן משרד עו"ד רשלנות רפואית | מימוש זכויות רפואיות | נזקי גוף לוגו
5/5