רשלנות רפואית

כל אדם אשר מגיע לרופא מאמין כי פנה לבעל מקצוע אשר יבצע את כל הנדרש בצורה הטובה ביותר כדי לספק אבחנה וטיפול ראוי. אך, מה קורה במקרה בו האבחנה והטיפול אינם מתאימים ואף מסכני חיים? במקרים אלו עשויה לעלות השאלה האם הרופא ביצע את כל הנדרש ממנו, בצורה הטובה ביותר ומבלי לסכן את החולה? אם כך, מהי רשלנות רפואית? מה ניתן לעשות אם נפגעתם? ומדוע יש לבצע את התהליך בליווי של עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית?

במאמר זה תוכלו לקבל מידע שיסביר לכם מהי תביעת רשלנות רפואית, מהי החשיבות של חוות דעת מקצועית בתביעות מסוג זה ומדוע אונגר שויגמן הוא המשרד המתאים לטיפול בתיקים מסוג זה.

מהי רשלנות רפואית?

כאשר אנו פונים לטיפול רפואי, אנו מצפים לקבל טיפול מסור ורציני. רובנו סומכים על הצוות הרפואי בעיניים עצומות ומאמינים שהם משקיעים את כל המאמצים על מנת לסייע לנו. אך לצערנו, קיימים מקרים רבים בהם הצוות הרפואי מתרשל בעבודתו, דבר שלצערנו עשוי לעלות בבריאות ואף בחיי אדם. האחריות שיש בידם של אנשי הרפואה הינו גדול מאוד ולכן כל התרשלות קטנה שלהם עשויה לגרום לנזקים גדולים אצל המטופל.

מקרים של רשלנות עשויים לקרות לאורך כל התהליך הטיפולי, בין אם מדובר באבחון שגוי או מאוחר, באי-יידוע המטופל על השלכות הטיפול, באי-קבלת הסכמתו, בפענוח תוצאות לא נכון ובמתן טיפול שגוי.

את מי ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית?

תביעת רשלנות רפואית מוגשת כנגד גורמים רפואיים או פרא-רפואיים אשר התרשלו בתפקידים. בתוך כך ניתן להגיש תביעת נזיקין בגין רשלנות כנגד רופאים, אחים, מטפלים, מזכירים רפואיים, המוסד בו קיבלתם את הטיפול, בתי חולים, קופות חולים ואף כנגד המדינה. 

קביעת הגורם שכנגדו ניתן להגיש את התביעה מתבצעת על ידי בחינה של המקרה והטיפול שקיבלתם. בחירה נכונה של הנתבע יכולה להיות ההבדל שבין תביעה מוצלחת לביטולה ולכן חשוב לתת את הדעת על הנושא בטרם הגשת התביעה.

במידה ונגרם לך נזק עקב טיפול רפואי רשלני, באפשרותך להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד הצוות הרפואי/פרא-רפואי המטפל, נגד המוסד בו התבצע הטיפול, נגד קופת החולים או נגד המדינה. זוהי תביעת נזיקין שמטרתה קבלת פיצויים מהנתבעים.

לרשלנות פנים רבות – סוגי הרשלנות הרפואית הקיימים

רשלנות יכולה להיגרם בכל אחד משלבי הטיפול הנדרשים. החל משלב האבחון ועד לשלב הטיפול והמעקב אחרי ההחלמה. בכל אחד מהשלבים הרשלנות הרפואית יכולה להוביל לפגיעה משמעותית ואף לירידה בסיכויי ההחלמה של המטופל. 

רשלנות באבחון

השלב הראשון בתהליך הינו אבחון המחלה או הפגיעה. בשלב זה הרשלנות יכולה להיות בבחירת הבדיקות שנדרשות, פענוח לא נכון של תוצאות הבדיקות או קביעת אבחון שגוי

רשלנות בטיפול

בשלב הטיפולי הרשלנות יכולה להיות במתן טיפול תרופתי לא נכון או במינון שגוי כמו גם ביצוע פרוצדורות רפואיות בצורה לא זהירה או לא נכונה ופגיעה במטופל. 

רשלנות במעקב

אחד השלבים החשובים עבור חולים כרוניים או חולים במחלות מסכנות חיים הינו המעקב הרפואי. אומנם למטופל יש אחריות על בריאותו וחייו ועליו לבצע את הבדיקות והטיפולים הנדרשים, אך גם לרופא יש אחריות ובעיקר כשמדובר במחלות מסכנות חיים. האחריות של הרופא הינה על מתן הפנייה והסבר לגבי המעקב הדרוש כמו גם מעקב כי המטופל מבצע את הטיפול והבדיקות הדרושות.

אי מתן אזהרה כנדרש

בכל טיפול ובמתן כל תרופה יכולים להיות סכנות ותופעות לוואי. תפקידו של הרופא הינו להסביר למטופל בצורה ברורה את הסכנות הקיימות בטיפול או בפרוצדורה שהוא צפוי לעבור. מקרים בהם הרופא לא הזהיר את המטופל בגין הסכנות ותופעות הלוואי מוגדר כרשלנות.

מה ניתן לעשות אם נפגעתם מרשלנות?

אם אתם חושדים כי נפגעתם מרשלנות רפואית עליכם לפעול לצורך הגשת תביעה כנגד הגורם שהתרשל. לצורך כך ישנן מספר פעולות שעליכם לבצע ועדיף לבצע אותן בהקדם. 

פנייה לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית

השלב הראשון ובתהליך הינו פנייה לעורך דין רשלנות רפואית. הסיבה שנדרש לפנות לעורך דין בשלב מוקדם ככל הניתן הינו הצורך שלכם לקבל הכוונה וליווי כבר מהשלבים המוקדמים של התהליך. חשוב לבחור עורך דין הבקיא בדיני רשלנות רפואית ושיש לו ניסיון רב שנים בתחום.

איסוף ותיעוד המצב הרפואי

בשלב הבא יהיה עליכם לאסוף את כל התיעוד הרפואי שיש ברשותכם המעיד על הטיפול הרפואי שקיבלתם ושבמסגרתו לדעתכם הייתה רשלנות רפואית וכן על מצבכם הרפואי הנוכחי והפגיעה שנגרמה לכם. 

חשוב לוודא כי כל המידע הדרוש לכם מתועד אצלכם. אומנם כל גורם רפואי נדרש לשמור מידע רפואי לתקופה מוגדרת, אך לאחריה הוא רשאי להשמיד את המסמכים והתיעוד יעלם. חשוב לשמור כל מידע על בדיקות, טיפולים ואשפוזים שנדרשתם להם. 

בשלב זה ובהתייעצות עם עורך הדין ייתכן כי תדרשו לבצע בדיקות נוספות שיחזקו את הטענות שלכם על הנזק שנגרם לכם.

הגשת תביעת רשלנות רפואית

השלב הבא בתהליך הינו הגשת כתב תביעה בגין רשלנות. כתב התביעה נדרש להיות כנגד גורם או גורמיים ספציפיים שהתרשלו בעבודתם. נוסף לכך, התביעה צריכה להכיל את כל המידע הרלוונטי לנזק שנגרם לכם ולהכיל הוכחות על רשלנות.

כיצד תוכיחו רשלנות רפואית?

על מנת להוכיח רשלנות רפואית יש לשכנע את בית המשפט כי הטיפול שניתן חרג ממסגרת הטיפול הסביר והמקובל וכי בשל אותה הרשלנות נגרם נזק. באופן עקרוני מדובר בתהליך לא פשוט ונדרש לספק הוכחות לשלוש טענות מרכזיות:

  1. נזק למטופל – הדבר הראשון שעליכם להוכיח הינו נזק פיזי או נפשי שנגרם לכם. עליכם להציג את גודל הנזק וההשלכות שלו על התפקוד היום יומי שלכם או במסגרת העבודה שלכם. 
  2. רשלנות מצד הצוות המטפל – האלמנט הבא שיהיה עליכם להוכיח הינו שהטיפול או האבחון שניתן לכם בוצע באופן רשלני ולא בהתאם לכללי ההתנהלות הסבירים. חשוב לזכור כי לא כל פעולה שרופא יבצע שתגרום לפגיעה תחשב לרשלנות וייתכן כי זו הייתה ההחלטה המושכלת, אך לצערנו היא הייתה מוטעית.
  3. קשר בין הנזק לרשלנות – האלמנט האחרון שתידרשו להוכיח הינו את הקשר הישיר בין הנזק לרשלנות. בפועל עליכם להוכיח כי אם הרופא היה מתנהל בצורה לא רשלנית הפגיעה שנגרמה לכם הייתה נמנעת.
רשלנות רפואית
רשלנות רפואית – עורכי דין אונגר שויגמן

חשיבותה של חוות דעת רפואית מקצועית

בתביעות רשלנות, ישנה חשיבות רבה להיעזר בחוות דעת רפואית אמינה ומבוססת, אשר בוחנת את הממצאים בתיק הרפואי ומשווה אותם לנורמות הטיפול המקובלות באותה עת. חוות הדעת מחזקת את הטענות על הרשלנות ומוכיחה שהרופא לא פעל בצורה סבירה. כמו כן, חוות הדעת תוכיח את הקשר בין הנזק שנגרם למטופל לבין הרשלנות של הרופא.

חשוב להיעזר במומחה רפואי בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת דומות. כמו כן, חשוב שכותב חוות הדעת יכיר מקרוב את התחום הספציפי בו בוצעה הרשלנות הרפואית. לדוגמה, אם אתם מנסים להוכיח נזק נפשי שנגרם למטופל יש להיעזר במומחה בתחום הפסיכיאטריה.

קיימים סוגים רבים של חוות דעת רפואיות עבור תביעות רשלנות לרבות: חוות דעת אורטופדיות, חוות דעת נוירולוגיות, חוות דעת של מומחה באולטרסאונד ועוד.

למזער הוצאות משפטיות ולמקסם את סיכוייכם לזכות

אונגר שויגמן משרד עורכי דין עומד בקשרי עבודה שוטפים עם מומחים רפואיים בעלי שם, אשר חוות דעתם הוכחה כמוערכת על-ידי בית המשפט. ניסיוננו המעשי העשיר בתביעות מסוג זה מאפשר לנו להתאים במדויק כל פגיעה למומחה הרפואי המתאים, וכך למזער הוצאות ולמקסם את סיכויי התביעה.

תופתעו לדעת שבתוך סוגיית הוכחת הרשלנות הרפואית, הוכחת הנזק הינה החלק הפשוט ביותר. זאת משום שבדרך כלל ישנו רישום רפואי וכי ניתן לבצע בדיקות לצורך הוכחת הנזק. 

החלק הקשה יותר הינו הוכחת הפעולה הרשלנית של הצוות הרפואי והקשר של פעולה זו לנזק שנגרם לכם. בדרך כלל לצורך הוכחת הרשלנות מוגשת לבית המשפט חוות דעת של מומחה. 

חוות דעת זו נדרשת להיות מרופא המתמחה בתחום הספציפי שבו חוויתם את הרשלנות. בעדותו המומחה יידרש לבחון את פעולות גורמי הרפואה המטפלים ולהעריך האם בעל מקצוע סביר מקביל היה פועל בצורה דומה לזו של הגורם המתרשל. 

לחוות דעתו של המומחה יש משקל רב מאוד בעת הגשת תביעת רשלנות, לכן חשוב לוודא כי אכן מדובר במומחה בתחום וכי הוא יודע לעמוד מאחורי המידע שיספק.

שימו לב להתיישנות

נושא חשוב שיש לזכור בכל הנוגע להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית הינו נושא ההתיישנות. החוק קובע כי התיישנות במקרה של רשלנות רפואית חלה 7 שנים מהפגיעה. לאחר מכן לא ניתן להגיש תביעה אלא במקרים חריגים. 

אחד המקרים החריגים הינו במקרה בו חלה רשלנות בטיפול בקטין. במקרה זה תקופת ההתיישנות מתחילה מרגע שמלאו לקטין 18 שנים ולכן ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית בקטין עד שיגיע לגיל 25.

רשלנות בהריון

בהריון לרופא המטפל ולצוות הרפואי ישנם שני מטופלים שקשורים זה בזו, האם והעובר. לרופא יש אחריות לחיי ובריאותה של האם וכן לחיו ובריאותו של העובר. רשלנות רפואית בהריון עשויה לגרום לנזק לאם או לעובר ואף לעיתים לשניהם. 

אילו מקרים ישנם של רשלנות בהריון?

לאורך ההריון האם מבצעת מספר רב מאוד של בדיקות לעצמה ולעובר וזאת בשביל לוודא כי יוולד ילוד בריא לכן, במקרה של הריון הרשלנות העיקרית קשורה בבדיקות. בין אם מדובר על בדיקות בבדיקות לעובר לבדוק מומים או מוטציות (כמו מי שפיר), או בדיקות לבדוק את בריאותה של האם (בדיקות לסוכרת או רעלת הריון). 

הרשלנות הרפואית בהריון יכולה להיות באי הפניה לבדיקות נדרשות, מתן טיפול לא נכון (למשל במקרה של סכרת הריון) או פענוח לא נכון של הבדיקות.

רשלנות רפואית באבחון פיברומיאלגיה

פיברומיאלגיה הינה תסמונת כרונית שבה החולה מרגיש כאב עמום חוזרני באזור מסויים או במספר אזורים בגוף. מדובר בתסמונות שכיום אין לה מרפא, אך יש טיפולים רבים שמאפשרים להקטין משמעותית את התסמינים. 

רשלנות רפואית באבחון פיברומיאלגיה עשויה להתחיל כבר אצל רופא המשפחה אשר יבחר שלא לשלוח את המטופל לבירור מעמיק יותר אצל רופאים מומחים (כמו אורתופד או ראומטולוג). בהמשך, גם הרופא המומחה עשוי להתרשל באבחנה למשל אם לא בירר רקע משפחתי או גנטי של המטופל ומחלת הפיברומיאלגיה. 

רשלנות בצילום רנטגן

לבדיקות רנטגן ישנה חשיבות רבה מאוד באבחון של מחלות ופגיעות גופניות רבות. לצילום הרנטגן יש חשיבות באיתור שברים, דלקות ואף גושים ממאירים. רשלנות רפואית בצילום רנטגן יכולה להיגרם משתי סיבות עיקריות:

  1. בדיקה לא נכונה – במקרה בו הרופא בחר שלא לשלוח את המטופל לבדיקת רנטגן או שבחר לשלוח לבדיקה אחרת שאינה מתאימה או לבדיקת רנטגן אך באזור בגוף שאינו קשור לתלונות המטופל.
  2. פענוח לא נכון – לפענוח הבדיקה יש משמעות רבה מאוד עבור המטופל. פענוח שגוי של הבדיקה עשוי להוביל לאבחון שגוי ולטיפול לקוי ואף מסכן חיים.

נפגעת מרשלנות רפואית? יש לך כתובת!

אונגר שויגמן משרד עורכי דין מתמחה בתביעות רשלנות רפואית ומעניק ייצוג מקצועי וחסר-פשרות, תוך דגש מיוחד על ליווי צמוד ואישי לכל אורך שלבי התביעה השונים. המשרד עוסק בכל סוגי הרשלנות הרפואית, בכל תחומי הרפואה ובכל סוג נזק. בין השאר, במקרים בהם נגרם נזק בלתי הפיך, כגון:

  • תיקים של רשלנות רפואית במהלך ההיריון, בהם עקב רשלנות בביצוע ובפיענוח בדיקות נולד ילד בעל מום עם צרכים מיוחדים.
  • תביעות של רשלנות במהלך ההיריון בדרך כלל נוגעות למקרים בהם הרופא לא אבחן: רעלת הריון, סוכרת הריון, היפוגליקמיה, תאימות Rh, זיהומים, הריון חוץ רחמי ועוד. כמו כן, ישנן תביעות רבות הנוגעות למקרים בהם הרופא לא הזהיר את האם מתרופות שעלולות לגרום לנזק לעובר כאשר הן נלקחות במהלך ההיריון.
  • תיקים של רשלנות רפואית בלידה עצמה, בהם במהלך הלידה התרחשה רשלנות אשר גרמה לתמותה או לנזק לילוד. 30 אחוז מתביעות הרשלנות בישראל נוגעים לתחום הרשלנות והלידה. אונגר שויגמן מטפלים במקרים הללו ברגישות ובזהירות מיוחדת ומתחשבים ברגשות של האם והמשפחה.
  • תיקים של רשלנות רפואית באבחון ובטיפול במחלות שונות ותיקים של אבחון שגוי ואיחור באבחון, בהם האבחון השגוי או המאוחר גרם לסבל או לקיצור תוחלת חייו של אדם.

לצערנו אנו שומעים על מקרי רשלנות רבים בהם הצוות הרפואי מאבחן מטופל בצורה שגויה וכתוצאה מכך מונע ממנו טיפול שהיה עלול למנוע את הדרדרות מצבו.

כ- 51 אחוזים מתביעות הרשלנות נוגעות למקרים בהם הצוות הרפואי איחר באבחון המטופל.

  • תיקים של רשלנות רפואית בניתוח, בהם התקיימה רשלנות בחדר הניתוח, בשלבים המקדימים, בשלבי ההרדמה או בהליך הכירורגי עצמו, בין אם מדובר בניתוח פלסטי, ניתוח לבבי (קרדיאלי), ניתוח אורתופדי, ניתוח קיסרי ועוד. קיימים סוגים רבים של רשלנות רפואית בניתוח לרבות: ביצוע פרוצדורה שגויה, השארת חפצים בגוף המנותח, ניקוב איברים הגורמים לדליפות, חיתוך שגוי, היעדר קבלת הסכמה מדעת של המטופל לניתוח ועוד.
  • תיקים של רשלנות רפואית בסרטן, בהם הרופא איחר באבחון, התעלם מממצאי הבדיקות או העניק לחולה טיפול שגוי וכתוצאה מכך גרם למטופל נזק רב. רשלנות רפואית עלולה להופיע בסוגים שונים של סרטן לרבות: סרטן הכבד, סרטן הלבלב וסרטן הוושט.
  • תיקי רשלנות נוספים בהם הטיפול הרפואי הלקוי הוביל לסיבוך, לפגיעה, לסבל ואף למוות. הרשלנות עלולה לנבוע מהיעדר הסכמה מדעת, מאבחון שגוי, ממתן טיפול שגוי או מאי מתן טיפול.

נלחמים עבורך עד קבלת הפיצוי המרבי

הצלחות המשרד בתחום הן שמחזקות את שליחותו, עמידה לצד הנפגעים מרשלנות רפואית וסיוע בקבלת הפיצוי המגיע להם, על מנת להקל על חייהם ועל חיי יקיריהם. לקוחות המשרד נהנים מיתרונות ייחודיים מובהקים, המאפשרים את מימוש זכויותיהם והשגת התוצאה המיטבית עבורם בעלויות נמוכות ובזמן הקצר ביותר:

ידע רפואי נרחב והיכרות עמוקה עם מערכת הבריאות – כפראמדיקית במגן דוד אדום במשך 10 שנים ובעלת תואר ראשון בניהול מערכות בריאות, אוחזת עו"ד אנה אונגר בידע אקדמי וניסיון מעשי משמעותיים ובעלי ערך בניהול שוטף של תיקי רשלנות רפואית ובייצוג בבתי המשפט.

בחירת המומחה הנכון

לבחירת המומחה המתאים משמעות קריטית להצלחת התיק. המשרד מקושר למומחים המוערכים ביותר בתחומם בארץ ובחו"ל, ויודע לנתב את המקרה המסוים למומחה המתאים, תוך חיסכון מקסימאלי של משאבים.

נחישות חסרת פשרות

במשרד אונגר שויגמן לא מרימים ידיים ולא מוותרים עד להשגת התוצאה הרצויה. המשרד עושה הכל על מנת להוציא את הצדק לאור ולהשיג עבורכם את הפיצוי הגבוה ביותר בזמן הקצר ביותר.

גמישות מימונית

שכר הטרחה עומד על אחוז מהפיצויים והתשלום מתבצע רק בסיום התהליך.

רגישות לנפגע

מקרי רשלנות רפואית נוטים להשפיע בצורה משמעותית על רגשות המטופל ומשפחתו. לפיכך ההתעסקות וההתעמקות במקרה הרשלנות עלולה להיות קשה ומורכבת עבור התובעים. אונגר שויגמן משרד עורכי דין, מטפלים בתיקי הרשלנות הרפואית בזהירות וברגישות תוך התחשבות רבה במצב העדין.

במקביל לפעילותו השוטפת בייצוג נפגעים, מעניק אונגר שויגמן משרד עורכי דין שירותי ייעוץ וליווי בתיקי רשלנות רפואית גם למשרדי עורכי דין. הידע והניסיון הייחודי של המשרד בתחום הרשלנות הרפואית עומדים גם לרשות עורכי הדין המבקשים למקסם את סיכויי הצלחתם והזקוקים לליווי בתיקים מורכבים.

הסכנות הבריאותיות הכרוכות בבדיקת מי שפיר הן תסחיף מי שפיר, זיהום רחמי, הפלה, לידה מוקדמת ופגיעה בעובר. הסכנה הפסיכולוגית הכרוכה בבדיקת מי שפיר הן תוצאות בדיקה לא משמעיות שמקשות על ההרה בהחלטתה האם להמשיך בהיריון כמתוכנן או שמא עדיף להפיל את העובר מפאת מחלה גנטית קשה או מקרים של עובר עם תסמונת דאון.

את בדיקת מי השפיר מבצעים אך ורק לבקשת רופא מוסמך בזיהוי מחלות או זיהומים גנטיים בשבוע ה-16 להיריון.

בדיקת מי השפיר מבוצעת על ידי גורם מוסמך בבית חולים, מהלך הבדיקה כולל חיטוי בטן ההרה והחדרת מחט דקה בזהירות אל שק השפיר על מנת לשאוב מי שפיר בכמות מספקת תוך זהירות רבה על ההרה והעובר.

רשלנות רפואית מוגדרת בחוק כמעשה הגורם נזק משמעותי למטופל בעת הליך רפואי. החוק מגדיר רשלנות רפואית ב-4 דרכים, גרימת נזק בעקבות מעשה אקטיבי, גרימת נזק בעקבות מעשה שלא נעשה על מנת להגן על המטופל, חוסר נקיטה בזהירות הנדרשת בעת ביצוע הבדיקה וגרימת נזק מתוך חוסר מיומנות מקצועית.

תוכן עניינים

משרד עורכי דין אונגר שויגמן

משרד עורכי דין אונגר שויגמן

אונגר שויגמן, משרד עורכי דין בהנהלתם של עורך דין אדיר שויגמן ועורכת דין אנה אונגר הינו משרד בעל ניסיון עתיר שנים בתחומי הרשלנות הרפואית ונזקי הגוף ועוסק בדיני נזיקין, טיפול בתביעות תאונות דרכים ותאונות עבודה, ניהול תביעות כנגד חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון.
פנו אלינו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ ונסייע גם לכם להשיג את הצדק המגיע לכם.

משרדנו ברשתות החברתיות:

אולי יעניין אתכם גם..
רשלנות רפואית בניתוח

רשלנות רפואית היא עניין מורכב. הצוות הרפואי עושה ככל יכולתו על מנת לספק שירותי רפואה טובים, המטופל שם את מבטחו

קרא עוד »
מבחן הרופא הסביר
מבחן הרופא הסביר

כאשר אנו עומדים בפני טענה לרשלנות רפואית מכל סוג שהיא, עולה כמעט מיד הביטוי "מבחן הרופא הסביר". זהו ביטוי מפתח

קרא עוד »

לייעוץ עם עו"ד השאירו פרטים!

אונגר שויגמן משרד עו"ד רשלנות רפואית | מימוש זכויות רפואיות | נזקי גוף לוגו
5/5