דיני ביטוח

דיני ביטוח הינם אחד התחומים המשפטיים שכל אדם יידרש אליהם לאורך חיו, בין אם מדובר על ביטוח חיים, ביטוח נסיעות לחו"ל, ביטוח בריאות או ביטוח חובה לרכב. רכישת פוליסת הביטוח הינה השלב הפשוט והמהיר יחסית, השלב הסבוך יותר הינו בשלב הגשת התביעה כנגד חברת הביטוח וקבלת הפיצוי. בשלב זה נדרש להכיר לעומק את נושא דיני ביטוח ולצורך כך, מומלץ לפנות לליווי של עורך דין בקיא ומנוסה בתחום.

מה זה דיני ביטוח?

דיני ביטוח הינם תחום בעריכת דין העוסק בכל נושא הביטוחים. דיני ביטוח כוללים בתוכם את כל התקנות הכלליות כמו חוקי התיישנות וכן התייחסות ספציפית לכל סוג ביטוח ופוליסה.

כשחברת הביטוח מפסיקה לעמוד לצדכם

עבור רובנו חברות הביטוח מהוות את גלגל ההצלה במקרה של תאונה או מחלה ולכן אנחנו משקיעים ורוכשים לאורך החיים פוליסות ביטוח שונות שיגנו עלינו במידת הצורך. לצערנו, חברות הביטוח אינן ממהרות לשלם עבור התביעות של לקוחותיהן ודורשות לראות הוכחות רבות למצב שבגינו המבוטח מבקש לקבל את הפיצוי. 

כך נוצר מצב שפעמים רבות אתם עלולים למצוא את עצמכם מנהלים מאבק ארוך וקשה מול הגוף שאמור היה לעמוד לעזרתכם, אולם דווקא ברגעים הקשים ביותר מפנה לכם עורף. 

ייצוג על ידי עורך דין המתמחה בתחום של דיני ביטוח עשוי למנוע מכם את ההגעה למצב של מאבק אל מול חברות הביטוח ויאפשר לכם במידת הצורך לנהל את המאבק מול החברה בצורה טובה ומקצועית.

דעו את זכויותיכם

התכחשות חברות הביטוח לאחריותן הביטוחית היא רק קושי אחד המאפיין את תחום תביעות הביטוח. קושי נוסף שלקוחות מרבים להיתקל בו, הוא אי ידיעה על עצם זכאותם לפיצוי.

מרבית האוכלוסייה מודעת לפוליסות הביטוח המבטחות מפני מוות מתאונה, או מעניקות פיצויים למקרה של נכות מלאה או חלקית ופיצויים למקרה של אובדן כושר עבודה. אולם מעבר לאלה, ישנם סוגי ביטוח נוספים שחלקנו אפילו אינם מודעים לכך שאנו מבוטחים בהם. 

כך למשל, מרבית ההורים אינם מודעים לעובדה שתלמידים במסגרת חוק חינוך חובה וכן ילדים בגני ילדים, פעוטונים ומעונות יום המופעלים ע"י ארגונים מרכזיים ורשויות מקומיות, מבוטחים בביטוח תאונות אישיות תלמידים. ביטוח זה הינו ביטוח חובה, אשר חל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע גם בארץ וגם בחו"ל. הביטוח מכסה כל פגיעה או תאונה מלבד תאונות דרכים.

דיני ביטוח

אילו סוגי ביטוחים קיימים?

שוק הביטוחים הינו שוק רחב מאוד, שמטרתו להגן על המבוטח במקרה של אירוע בריאותי, תאונה או פגיעה ברכוש ולהעניק לו פיצוי כספי או טיפול דרוש. מספר דוגמאות לסוגי ביטוחים שקיימים בשוק:

  1. ביטוח חיים – מדובר בביטוח אשר מעניק לשאירים פיצוי כספי במקרה של פטירתו של המבוטח. ביטוח זה הינו חובה במקרה של לקיחת משכנתא. 
  2. ביטוח בריאות – ביטוח הבריאות מעניק כיסוי רחב יותר על טיפולים, ייעוצים ותרופות מעבר לסל של קופות החולים.
  3. ביטוח חובה לרכב – ביטוח שהמדינה מחייבת לרכוש לכל רכב בכביש. במקרה של תאונת דרכים, ביטוח החובה יידרש בתשלום הפיצוי לנפגעים בתאונה. 
  4. ביטוח דירה ותכולה – ביטוח שמגן מפני אסונות שעשויים להיגרם לדירה או לרכוש הנמצא בתוכה. 
  5. ביטוח צד ג' – ביטוח שקיים הן בנושא של רכבים והן במקרה של ביטוח דירה. הביטוח מגן מפני פגיעה שעשויה להיגרם על ידכם או על ידי/ באמצעות רכוש שלכם.
  6. ביטוח נסיעות לחו"ל – ביטוח שנדרש לרכוש לצורך נסיעה לחו"ל ומעניק פיצוי במקרים של פציעה או מחלה פתאומית במהלך הנסיעה.
  7. ביטוח תאונות אישיות – ביטוח כנגד תאונות שונות שאינן תאונות דרכים, למשל נפילה ברחוב או בבית.
  8. פנסיה – רבים יופתעו כי גם פנסיה נכללת תחת קטגוריה של דיני ביטוחים. מדובר אומנם בתשלום קצבה לאחר היציאה לגמלאות, אך נוסף לכך ישנו גם בפנסיה גם ביטוח לאובדן כושר עבודה.

קבלת כספי פוליסת הביטוח גם ללא הוכחת רשלנות

כדאי לדעת כי אין צורך להוכיח רשלנות מצד גורם או רשות כלשהי על מנת לזכות בפיצוי במסגרת פוליסת תאונות אישית. די בעצם הוכחת קיומו של נזק כתוצאה מתאונה על מנת לחייב את חברת הביטוח להעניק לכם את הפיצוי לו אתם זכאים.

קבלת כספי פיצויים ממספר גורמים

ישנם מקרים רבים בהם אנשים בוחרים לבטח עצמם במספר ביטוחים מקבילים, מתוך מחשבה כי יקבלו פיצוי כפול. אך, חשוב לדעת כי לביטוחים רבים יש סעיף של קיזוז פיצויים. 

קיזוז זה קיים בין חברות הביטוח השונות וכן בין ביטוח פרטי לקצבה שניתנת מהביטוח הלאומי או מקרן הפנסיה. לכן, חשוב מאוד לוודא בטרם הגשת התביעה, האם סעיף כזה קיים בפוליסת הביטוח שלכם ואם כן, מהו הסכום שאתם עתידים לקבל מחברת הביטוח לאחר הקיזוז.

כיצד מגישים תביעה לביטוח ומהם השלבים של התביעה?

הגשת התביעה לביטוח מתבצעת בהתאם לנהלים של חברת הביטוח הספציפית ולסוג הביטוח המדובר. בדרך כלל ישנו טופס הגשת תביעה שיש למלא ובו פרטי המקרה שבגינו אתם תובעים את הביטוח. 

מעבר לצורך בהגשת בתביעה עצמה, ישנו גם צורך בהוכחת נזק ובמקרים מסוימים גם הוכחת קשר בין המקרה הביטוחי לבין הנזק שנגרם. לצורך כך, תדרשו להציג בפני חברת הביטוח מסמכים רפואיים, תיעוד של האירוע והמלצות או חוות דעת של מומחים.

לאחר הגשת התביעה, חברת הביטוח תבחן את הבקשה ואתם עשויים להידרש להגיש מסמכים נוספים או להתייצב אל מול ועדה רפואית שתבחן את מצבכם. 

לאחר מכן, חברת הביטוח תחליט האם לקבל את התביעה שלכם ותקבע את גובה הפיצוי (בין אם הוא חד פעמי או קבוע) או האם לדחות את התביעה שלכם.

מהו תפקידו של עורך דין בדיני ביטוח?

תפקידו של עורך דין דיני ביטוח הינו ללוות אתכם לאורך תהליך הגשת התביעה. הליווי מתחיל עוד משלב ההחלטה האם ניתן להגיש את התביעה כנגד חברת הביטוח או לא. החלטה האם להגיש תביעה למרות שלא קיימים המסמכים הנדרשים יכולה להוביל לדחייה של התביעה ולעוגמת נפש עבורכם. 

לאחר מכן, עורך הדין ינסח את התביעה עבורכם, כך שהיא תהיה מובנת, ברורה ומדויקת. בנוסף, עורך הדין יכוון אתכם לאיסוף של כל המסמכים הדרושים לצורך התביעה ואף ימליץ על ביצוע בדיקות נוספות אם נדרש. 

נוסף לכך, במקרה והתביעה שלכם תדחה, לעורך הדין תפקיד משמעותי בהגשת ערעור לחברת הביטוח וניסיון לשנות את החלטת חברת הביטוח.

שימו לב לתקופת ההתיישנות

החוק בישראל מגדיר את תקופת ההתיישנות החלה על סוגים שונים של תביעות אזרחיות. תביעה כנגד חברת הביטוח מוגדרת כתביעה אזרחית (ולא פלילית) לכן חלים עליה כל חוקי ההתיישנות. 

תקופת ההתיישנות משתנה בין סוגים שונים של תביעות ביטוחיות, למשל במקרה של תאונות אישיות, התביעה מתיישנת לאחר 3 שנים מיום האירוע. לעומת זאת, במקרה של רשלנות רפואית ההתיישנות חלה רק לאחר 7 שנים מיום האירוע. 

חשוב מאוד לבחון את נושא ההתיישנות בטרם הגשת תביעה לביטוח, ומעבר לכך מומלץ מאוד לא להתמהמה ולפנות לייעוץ וליווי של עורך דין המתמחה בתחום כבר בשלבים המוקדמים בהם ניתן לזהות כי תדרשו בהגשת התביעה. למשל כאשר זיהיתם רשלנות רפואית, כאשר התרחשה תאונת הדרכים או כאשר הוחמר מצבכם הרפואי.

אונגר שויגמן משרד עורכי דין עומד לצד לקוחותיו ומוודא כי זכויותיהם נשמרות מול חברות הביטוח, מסייע להם לקבל את הכספים המגיעים להם ומלווה אותם במסירות, בנאמנות ובשקיפות במהלך כל התקופה עד לסיום הטיפול, בין אם בבית המשפט או במסגרת הסכם מול חברת הביטוח. המשרד שם לעצמו למטרה לדאוג לזכויותיכם בעקשנות ולהילחם את מלחמתכם, לרתום את הניסיון ואת הידע המקצועי שלנו לטובתכם ולהבטיח עבורכם את התוצאה הטובה ביותר.

תוכן עניינים

תמונה של משרד עורכי דין אונגר שויגמן

משרד עורכי דין אונגר שויגמן

אונגר שויגמן, משרד עורכי דין בהנהלתם של עורך דין אדיר שויגמן ועורכת דין אנה אונגר הינו משרד בעל ניסיון עתיר שנים בתחומי הרשלנות הרפואית ונזקי הגוף ועוסק בדיני נזיקין, טיפול בתביעות תאונות דרכים ותאונות עבודה, ניהול תביעות כנגד חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון.
פנו אלינו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ ונסייע גם לכם להשיג את הצדק המגיע לכם.

אולי יעניין אתכם גם..
חוק חוזה הביטוח
חוק חוזה הביטוח

על מערכת היחסים שבין מבוטחים לחברות הביטוח חלות הוראות חוק חוזה הביטוח משנת 1981. בחוק נקבעו חובותיהם של הצדדים לחוזה

קרא עוד »
עורך דין תאונות אישיות
עורך דין תאונות אישיות

מדי שנה בשנה, מגיעות אינספור תביעות ביטוח לפתחן של חברות הביטוח בישראל, מכוחה של פוליסת ביטוח תאונות אישיות. מדובר על

קרא עוד »
עורך דין נכות כללית
עורך דין נכות כללית

המוסד לביטוח לאומי מכיר במצבים שבהם אדם מנוע מלעבוד בעבודתו כשכיר או כעצמאי, או שכושר העבודה שלו פחת באופן ניכר

קרא עוד »
עורך דין לענייני ביטוח
עורך דין לענייני ביטוח

הציפייה הלגיטימית של כל אדם המשלם לחברת ביטוח, היא שבבוא היום, כשיצטרך להפעיל את הפוליסה, חברת הביטוח תמלא את התחייבותה

קרא עוד »

לייעוץ עם עו"ד השאירו פרטים!

אונגר שויגמן משרד עו"ד רשלנות רפואית | מימוש זכויות רפואיות | נזקי גוף לוגו
5/5