תביעות תאונות עבודה הן בין תביעות הנזיקין השכיחות ביותר, כאשר תאונות העבודה יכולות להתרחש במגוון סיטואציות, אשר אחת הנפוצות מביניהן
תאונות דרכים הפכו בשנים האחרונות למכת מדינה של ממש. לא עובר יום מבלי שנשמע על תאונת דרכים כזו או אחרת ועל נפגעים בגוף ובנפש. תאונת דרכים יכולה לגרום לנזק משמעותי לרכוש ולבריאותם של הנפגעים בתאונה, לצורך קבלת פיצוי בגין נזקים אלו ניתן להגיש תביעת ביטוח עקב תאונות דרכים? מה חשוב לדעת כאשר מגישים תביעה מסוג זה? מה ניתן לעשות אם אין ביטוח חובה ומה גובה הפיצוי שמגיע לכם?
תאונת דרכים הינה הגדרה ביטוחית משפטית שמוגדרת לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. מדובר באירוע בו נגרם לאדם נזק בשל שימוש ברכב מנועי לצורכי תחבורה. נוסף לכך, גם מקרים של התלקחות או פיצוץ הרכב כתוצאה מרכיב או חומר החיוניים לנסיעתו של הרכב מוגדרים כתאונת דרכים.
ההגדרה של שימוש ברכב מנועי כוללת נסיעה ברכב, כניסה לתוכו, ירידה ממנו, החנייתו, טיפול דרך ועוד. באופן פשוט, כמעט כל תאונה שבה מעורב רכב מנועי יוגדר בתור תאונת דרכים.
חשוב לדעת כי תאונה שבה מעורבים אופניים חשמליים (ולא מוערב רכב, אופנוע או כל כלי ממונע אחר), אינה מוגדרת בתור תאונת דרכים.
פיצוי ניתן (כמעט) בכל מקרה בו אדם נפגע בגוף או בנפש כתוצאה מתאונת דרכים וללא קשר לאשמה שחלה עליו על קיומה של התאונה. לדוגמה, אם אדם לא עצר ברמזור אדום וכתוצאה מכך נפגע, הוא יהיה זכאי לקבל פיצוי על הנזק הגופני שנגרם לו, זאת במקביל להליכים המשפטיים לבחינת אשמתו ומתן הדין.
חשוב להבדיל בין שני סוגי פיצויים, פיצוי בגין נזקי גוף ופיצוי בגין נזקי רכוש. במקרה של רכוש, כדוגמה פגיעה ברכב עצמו, פיצוי יינתן בהתאם להחלטה על האשמה ולתנאי פוליסת הביטוח של הרכב שלכם ושל הרכב הפוגע.
בכל הנוגע לנזקי גוף, כל מעורב בתאונה זכאי לקבל פיצוי בגין הנזק שנגרם לו, בין אם מדובר בנהג הרכב הפוגע, בנהג הרכב הנפגע, בנוסעים ברכב, בהולכי רגל מעורבים או רוכבי אופניים.
תאונות דרכים, הן תאונות קלות והן תאונות קשות שתוצאתן פציעה חמורה ואפילו מוות, מטופלות במסגרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות-דרכים (הפלת”ד), אשר נועד להסדיר את מנגנון הפיצוי לנפגעי תאונות-דרכים ביעילות, תוך הבטחת זכויותיהם השונות של הנפגעים ובני משפחותיהם.
אונגר שויגמן משרד עורכי דין, מייצג נפגעי תאונות דרכים בכל הערכאות ומבטיח כי זכויותיהם אל מול חברת הביטוח יישמרו.
במקרה של נזקי גוף יש להגיש תביעה כגנד ביטוח החובה. נהג או נוסע ברכב נדרשים להגיש את התביעה כנגד החברה המבטחת את הרכב עצמו. הולך רגל או רוכב אופניים יידרש להגיש תביעה כנגד הביטוח של הרכב איתו התרחשה התאונה.
למרות האמור ישנם מספר מקרים בהם לא ניתן לקבל פיצוי מביטוח החובה:
חלק מהמקרים שתוארו בהם לא ניתן להגיש תביעה לביטוח החובה גם אינם מאפשרים קבלת פיצוי כלל. אך, ישנם מקרים בהם הנפגע אינו אשם בכך שלא ניתן לפנות לביטוח החובה, כדוגמה במקרה של תאונת פגע וברח או במקרים בהם חברת הביטוח נכנסה להליכי פירוק. במיוחד עבור מקרים מהסוג הוקמה קרנית- קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.
קרנית הינה תאגיד ציבורי שהוקם כחלק מחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 ומטרתו לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרים בהם לא ניתן לתבוע את חברת הביטוח.
הגשת התביעה לקרנית מתבצעת באופן דומה להגשה לחברת הביטוח ונדרש להציג את כל המסמכים הרפואיים והוכחה על קיומה של התאונה.
הגשת התביעה כנגד ביטוח החובה מתבצעת בצורה דומה להגשת תביעה לכל חברת ביטוח. נדרש להגיש טופס תביעה עם מסמכים המעידים על קיומה של התאונה ומעורבות שלכם בה ותיעוד רפואי של כל הפגיעות שנגרמו, כולל תיעוד של אשפוזים, טיפולים, תרופות, ביקורים אצל רופאים מומחים ומסמכים המעידים על אובדן ימי עבודה.
ההבדל המשמעותי בין תביעה לביטוח רגיל לבין תביעה לביטוח החובה הינה העובדה שאין צורך להוכיח אשמה של אף גורם, אלא רק להוכיח כי ישנו קשר בין התאונה לפגיעה שנגרמה.
לאחר הגשת המסמכים, שמתבצעת בכל חברת ביטוח באופן מעט שונה. חברת הביטוח תבחן את התביעה ותחליט האם לקבלה ומהו גובה הפיצוי המגיע לכם או לדחות את התביעה.
במקרה של דחיית התביעה חשוב להבין מה הסיבה לדחייה, האם מדובר במשהו טכני או מהותי. ניתן לערער על ההחלטה ולהגיש את המסמכים שהיו חסרים או תוספות שנמצאו כתורמות לחיזוק עמדתכם.
גובה הפיצוי שניתן לקבל מנזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים משתנים מאוד בהתאם לסוג הפגיעה שנגרמה, הנזק שהיא גרמה, עלות הטיפולים הדרושים, מידת הכאב שאתם חווים, האם נגרם אובדן כושר עבודה, כמה ימי מחלה נדרשת לקחת והאם צפויות השלכות בריאותיות נוספות בשל התאונה.
באופן עקרונית הפיצוי יכול להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים. כלל שהפגיעה, הכאב, אובדן כושר העבודה והטיפולים הדרושים הינם רבים יותר, כך הפיצוי יהיה גבוה יותר.
בתאונות דרכים חל עקרון האחריות המוחלטת, היינו, כל נפגע אשר בוטח כחוק זכאי לפיצוי, וזאת ללא קשר לשאלת אשמתו בתאונה. כלומר, גם מי שנפגע בתאונה כתוצאה מאשמתו, יהיה זכאי לפיצויים מחברת הביטוח שביטחה את רכבו בביטוח חובה, וזאת לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד).
חשוב לדעת כי תאונות דרכים כוללות גם הולכי רגל או רוכבי אופניים אשר נפגעו מרכב, וכן תאונות אופנוע וקטנוע. בנוסף, תאונת דרכים איננה מוגבלת להתנגשות בין שני כלי רכב, אלא כוללת גם מקרים כגון פגיעה מחלק של הרכב (למשל דלת או מכסה המנוע), פגיעה ממטען שנפל מרכב, פגיעה מהתלקחות הרכב, פגיעה בעת כניסה או יציאה מהרכב, נפילה בנסיעה באוטובוס ועוד. למעשה, גם מי ששהה בזירת תאונה אך לא נפגע בעצמו פיזית, אלא חזה במראה קשה וכתוצאה מכך סבל בהמשך מטראומה נפשית, עשוי להיחשב כנפגע תאונת דרכים ולהיות זכאי לפיצוי מביטוח הרכב. בכל מקרה שקיים ספק, מומלץ להתייעץ ולבדוק עם עו"ד בקיא ומנוסה האם אתם זכאים לפיצוי.
תאונת דרכים הינה אירוע טראומתי וחשוב מאוד לדעת מה נדרש מכם לעשות מיד לאחר התאונה. פעולות אלו יעזרו לכם בטיפול בהשלכות התאונה ולצורך הגשת התביעה לחברת הביטוח.
ראשית ולפני הכל, פנו לטיפול רפואי. גם אם אתם מרגישים שלא נגרם לכם נזק, מומלץ וחשוב מאוד לפנות לבדיקה מעמיקה ומקצועית. במקרים רבים פגיעות שנגרמות מתאונות דרכים מתגלות רק בבדיקות נרחבות או לאחר שהפגיעה מחמירה, דבר שעשוי לסכן חיים.
פנייה מוקדמת כלל הניתן לבדיקה רפואית תאפשר להגן על בריאותכם, כמו גם תקל עליכם במקרה שתדרשו להגיש תביעה על נזקי גוף.
הדבר השני שחשוב לעשות הינו תיעוד. הן תיעוד של זירת האירוע, מיקום כלי הרכב המעורבים, הנזק שנגרם לכלי הרכב ומצב הכביש באזור. והן תיעוד של כל הטיפולים והתהליכים הרפואיים שיהיה עליכם לעבור. חשוב לוודא כי הרופאים המטפלים כותבים ברישומים את כל התלונות שלכם, גם אם הן מינוריות. כל פגיעה יכולה להגדיל משמעותית את גובה הפיצוי, כמו גם תאפשר לכם בעתיד להוכיח את הקשר בין הפגיעה לתאונה.
הדבר השלישי שעליכם לעשות הוא בירוקרטי לחלוטין והוא פנייה למשטרה לצורך קבל אישור על מעורבות בתאונת הדרכים.
החליפו פרטים עם הנהגים המעורבים בתאונה, קבלו את מספרי פוליסת הביטוח שלהם, פרטי הרכבים וזהותם. נוסף לכך, שמרו פרטים של עדים שראו את שהתרחש או של נפגעים נוספים בתאונה.
פנו בהקדם לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים, אשר יוכל ללוות אתכם בתהליך ולתת לכם הכוונה לבדיקות שמומלץ שתבצעו או למסמכים חסרים לצורך הגשת התביעה. פנייה מוקדמת לעורך דין תאפשר לכם לקבל את מלוא הזכויות שלכם וכולל זכויות שאף לא ידעתם שמגיעות לכם.
במקרים בהם תאונת הדרכים התרחשה בדרך לעבודה, בדרך מהעבודה או במסגרת העבודה היא מוגדרת גם בתור תאונת עבודה וייתכן ומגיע לכם פיצויים הקשורים לתאונות עבודה מטעם הביטוח הלאומי, ביטוח הפנסיה (במקרה של אובדן כושר עבודה) או ביטוח פרטי אחר.
נוסף לתביעה של ביטוח החובה, ניתן לתבוע אזרחית את האשם בתאונה. מדובר בתביעה סבוכה יותר היות ובמקרה זה תדרשו להוכיח את האשמה שלו בתאונה. נוסף לכך, במקרים רבים בית המשפט עשוי לקזז את הפיצוי שהתקבל מביטוח החובה, מהפיצוי בתביעה האזרחית, דבר שעשוי להוריד משמעותית את הפיצוי שתקבלו במקרה זה.
בעת הגשת תביעה על תאונת דרכים עורך הדין צפוי ללוות אתכם לאורך התהליך כולו. החל מאיסוף המסמכים הדרושים, תיעוד נכון של האירוע, ניסוח והגשת התביעה עצמה ועד להגשת ערעור במקרה הצורך.
הסתמכות על המקצועיות והניסיון של עורך דין מומחה מעלה משמעותית את הסיכויים לקבל את הפיצוי המגיע לכם, כמו גם למצות את כלל הזכויות שלכם לאורך התהליך ולכן חשוב שלא לוותר על הליווי המקצועי.
מעבר לסבל המיידי ולהוצאות הישירות הנגרמות בגינה, תאונת דרכים עלולה לגרור אחריה אובדן כושר עבודה, הוצאות רפואיות חוזרות ונשנות, שיקום ארוך ואף טראומה נפשית. בתקופה קשה זו חשוב שיהיה מי שישמור על האינטרסים שלכם.
אונגר שויגמן משרד עורכי דין מלווה בהצלחה את נפגעי תאונות הדרכים ובני משפחותיהם בתביעות מול חברות הביטוח ומול גופים אחרים האמונים על פיצוי נפגעי תאונות דרכים, כגון קרנית (קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). צוות המשרד מנוסה בהתמודדות מול כל חברות הביטוח והגופים הממשלתיים, חי את התחום באופן יומיומי ומאפשר לכם להיות סמוכים ובטוחים כי יש מי שידאג להבטיח את השגת הפיצוי המרבי בגין פגיעתכם.
הסכנות הבריאותיות הכרוכות בבדיקת מי שפיר הן תסחיף מי שפיר, זיהום רחמי, הפלה, לידה מוקדמת ופגיעה בעובר. הסכנה הפסיכולוגית הכרוכה בבדיקת מי שפיר הן תוצאות בדיקה לא משמעיות שמקשות על ההרה בהחלטתה האם להמשיך בהיריון כמתוכנן או שמא עדיף להפיל את העובר מפאת מחלה גנטית קשה או מקרים של עובר עם תסמונת דאון.
את בדיקת מי השפיר מבצעים אך ורק לבקשת רופא מוסמך בזיהוי מחלות או זיהומים גנטיים בשבוע ה-16 להיריון.
בדיקת מי השפיר מבוצעת על ידי גורם מוסמך בבית חולים, מהלך הבדיקה כולל חיטוי בטן ההרה והחדרת מחט דקה בזהירות אל שק השפיר על מנת לשאוב מי שפיר בכמות מספקת תוך זהירות רבה על ההרה והעובר.
רשלנות רפואית מוגדרת בחוק כמעשה הגורם נזק משמעותי למטופל בעת הליך רפואי. החוק מגדיר רשלנות רפואית ב-4 דרכים, גרימת נזק בעקבות מעשה אקטיבי, גרימת נזק בעקבות מעשה שלא נעשה על מנת להגן על המטופל, חוסר נקיטה בזהירות הנדרשת בעת ביצוע הבדיקה וגרימת נזק מתוך חוסר מיומנות מקצועית.
אונגר שויגמן, משרד עורכי דין בהנהלתם של עורך דין אדיר שויגמן ועורכת דין אנה אונגר הינו משרד בעל ניסיון עתיר שנים בתחומי הרשלנות הרפואית ונזקי הגוף ועוסק בדיני נזיקין, טיפול בתביעות תאונות דרכים ותאונות עבודה, ניהול תביעות כנגד חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון.
פנו אלינו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ ונסייע גם לכם להשיג את הצדק המגיע לכם.
תביעות תאונות עבודה הן בין תביעות הנזיקין השכיחות ביותר, כאשר תאונות העבודה יכולות להתרחש במגוון סיטואציות, אשר אחת הנפוצות מביניהן
החוק מחייב כל בעל רכב לבטח את רכבו בביטוח חובה. ביטוח זה נועד לכסות הן את בעל הרכב והן את
כאשר אדם בישראל נפגע בתאונת דרכים, החוק לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מאפשר לו לקבל פיצוי כספי בגין נזקי הגוף שנגרמו
רבות מהפגיעות שאנשים נותרים עמן בעקבות תאונות דרכים, נחשבות כפגיעות קלות, היות ומדובר בנזקי גוף מינוריים יחסית. יחד עם זאת,
תאונות דרכים, הן מטבען אירועים טראומטיים ומורכבים מאוד עבור כל המעורבים בהן. לא אחת, תאונות דרכים מסבות לנפגעיהן לא רק
כל אדם בישראל אשר נפגע במסגרת תאונת דרכים, אמור לקבל פיצוי כספי בשל פגיעתו, ללא תלות בנסיבות התאונה או לזהות